CS Like Heaven 

    Hobbyfokker van CH Teddy Cavia's in Drenthe 

Even voorstellen

Mijn naam is Linda en ik woon samen met mijn vriend en ons zoontje in Beilen, Drenthe. Samen met onze 6 honden, 4 katten, konijnen & cavia's is het hier een gezellige beestenboel.


Op mijn 12de kreeg ik mijn eerste konijn een NHD. Ik was er super wijs mee en haar fokker wou graag nog een nestje van haar en zo begon het te kriebelen. Zo'n 10 jaar geleden begon ik zelf met het fokken van konijnen..geen erkend ras. Maar ik wilde mijn dieren ook kunnen laten zien op shows en besloot voor een erkend ras te gaan, het Angorakonijn. Daarna volgde de Angoradwerg die ik in 2014 erkend kreeg in wit blauwoog en sinds 2016 zijn de NHD weer terug in mijn hokken in de kleur blauwgrijs.


In de tussentijd heb ik ook een stam US Teddy cavia's van een kennis overgenomen die stopte. Hier heb ik ook mee gefokt en 1x bracht ik ze eens uit op een show...grote flop ;-) Ik had totaal geen idee waar ik op moest letten...is toch heel wat anders dan konijnen. Al deze lieverds overleden door ouderdom en het werd stil in mijn stal...


Ik miste het vrolijke geklets van de cavia's en besloot in 2017 weer een cavia te nemen. Deze kocht ik bij Natalie en zo begon het ergens toch weer te kriebelen.

Ik kocht 2 zeugjes en zo kwam het idee om weer te gaan fokken. Alleen deze keer wou ik het goed doen en ging ik me er beter in verdiepen.

Tijdens mijn zwangerschapsverlof zomer 2017 besloot ik om na 10 jaar konijnen gefokt en geshowt te hebben het roer om te gooien.
Ik bracht mijn cavia's uit op de Midden Drentheshow en was daarna verkocht.


In jan/febr '18 verwacht ik mijn eerste CH Teddy nestjes en de eerste shows zijn al gepland! Ik heb er zin in!


Ik fok CH Teddy's in de kleur zwart/rood/wit en slade/goud/wit.

De cavia's wonen buiten onder een mooie overkapping. Zwangere zeugen worden 2 weken voor de uitgerekende periode naar binnen gehaald, zodat we ze extra in de gaten kunnen houden.

De jonge diertjes socialieren ik met de dagelijkse geluiden in huis, ik pak ze veel op en ze komen in contact met onze katten en honden.
Ze mogen vanaf 4 weken of met 300 gram verhuizen naar hun nieuwe baasje.


Voor vragen mag u altijd bellen of mailen.


Het eerste nestje CH Teddy's bij CS Like Heaven is geboren op 7 februari 2018.

Ik ben super trots!